Van een huis je thuis maken...van een thuis een huis maken... VAN TOT (T)HUIS

zaterdag 12 januari 2013

JanuariJanuari, de maand van het opruimen van de (overdadige) kerstdecoraties. Nu je toch aan het opruimen bent een mooi moment om echt daad bij woord te voegen. Niet gelijk iedere ruimte tegelijkertijd aanpakken maar ruimte voor ruimte, kast voor kast, klus voor klus, dan kom je er ook. Spreid het opruimwerk zodat je niet het idee krijgt alleen maar bezig te zijn maar toch beetje bij beetje de klus klaart. Sop het betreffende kastje gelijk even uit, kastje voor kastje een klein karweitje. Mijn definitie van opruimen = bijna gelijk aan weggooien van nutteloze dingen. Ruim op met in het achterhoofd de gedachte: "Mocht ik gaan verhuizen, neem ik dit dan mee? " Rigoureus? Ja! Maar wel de juiste manier. Tegen de tijd van de grote voorjaarsschoonmaak, wanneer het mooie weer weer aanbreekt, heb jij de klus geklaard en kun je van het mooie weer genieten.

Veel cadeauwinkels ruimen in januari hun oude collecties op. Maak hier gebruik van om neutrale cadeautjes voor een habbekrats op voorraad te leggen. Niet alleen voordelig voor de portemonnee maar een voorraadje cadeautjes geeft ook rust zodat je niet op het laatste moment nog op zoek moet.

9 opmerkingen:

 1. Aan de grote voorjaarsschoonmaak heb ik eerlijk gezegd nog nooit gedaan en kasten opruimen en schoonmaken doe ik wanneer het nodig is, dus niet specifiek in januari. Dat het niet alleen je huis maar ook je hoofd opruimt ben ik helemaal met je eens, het doet altijd goed te zien dat alles er weer fris en fruitig bij staat :)!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die gedachte 'mocht ik ooit verhuizen' is bij ons werkelijkheid... Hier wordt momenteel erg rigoreus opgeruimd, afgelopen woensdag m'n ouders met een propvolle auto richting huis gegaan (opslag) en manlief vandaag met een propvolle auto richting stort; Volgende week proberen we een bus met aanhanger te gaan regelen en begint het echte werk;-)

  Fijn weekend X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kast voor kast inderdaad. En ook hier hanteren wij de regel: stel dat we nu gaan emigreren, gaat dit dan mee? Of we leggen twijfelgevallen even opzij. En dan liggen ze er na een jaar gewoon nog en verdwijnen ze dus alsnog in de vuilcontainer.

  Succes met je verdere schoonmaak! Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja dat verhuizen..wij gingen van een groot vrijstaand huis naar ons kleine thuis.. opruimen was een must! En dat is zo goed bevallen dat er hier niks onnodigs blijft hangen.. 2 keer er jaar ruim ik alles op ;) Heerlijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, dat opruimen, ik ben ook van de rigoureuze. Er ligt bij mij niet zoveel overbodige spullen.
  Via via ben ik bij je gekomen en volger van je blog!
  Mocht je ook van wederkerig bloggen houden, dan ben je ook van harte welkom bij mij.

  Lieve groet,
  Gerry
  Merel-Viool

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Opruimen is niet mijn sterkste punt, ik ben n.l. nogal bewaarderig Claudia.
  Maar jij kunt het dat lees ik wel.

  Lieve groet
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Claudia,
  Wat grappig, ik heb juist DAT gedaan, sinds half november, kastje voor kastje en heel veel weggedaan. Ruimte in elke kast, hoek en lade, en het geeft inderdaad heel veel ruimte in je hoofd...
  Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een opgeruimde post,wat leuk en ik die juist graag al mijn kleine spulletjes bewaar,eerlijk gezegd.....tot ook de maat vol is hoor!
  fijne week....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb niet zoveel overbodigs. Op mijn zolder staan wat spulletjes die ik af en toe weer eens tevoorschijn haal. Of als ik veel heb ga ik op een markt staan en probeer zoveel mogelijk te verkopen. Maar..... dan wil ik er wel weer wat anders voor kopen ha ha. Conclusie: Dus erg schiet het niet op bij mij.
  Lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je de tijd neemt om een reactie bij me achter te laten.

Groet,
Claudia Leertouwer
van tot (t)huis