Van een huis je thuis maken...van een thuis een huis maken... VAN TOT (T)HUIS

vrijdag 8 augustus 2014

Van thuis tot huis, van huis tot thuis...Verkoopstyling, echt een heerlijk vak om te mogen uitvoeren. Ik vind niets zo leuk om een huis mooi te maken. Nu behelst het vak uiteraard meer maar dit is toch wel het uitgangspunt. Van een thuis een huis maken!

Het doel van verkoopstyling is het verkopen van de woning. Fijn voor verkoper, makelaar en koper. Een punt van mijn werk wat ik dan zelf minder vind. Het huis moet weer ontmanteld worden...

Bij het leeghalen van de laatste door mij gerestylde woning kreeg ik hierbij gelukkig hulp. Verkoopstyling is een leuk maar ook een lichamelijk zwaar vak. En naast hulp kreeg ik ook een mooi compliment (al was dit niet zo bedoeld...) “ Het is eigenlijk heel erg gemeen wat jij doet, jij maakt het huis zo mooi dat het nu snel verkocht is maar dat is eigenlijk niet eerlijk voor de kopers, want nu jij alle spullen weer weghaalt is het huis helemaal niet zo mooi meer...” Tja laat dat nu net de bedoeling zijn van de verkoopstyliste. Maar kopers niet getreurd, mochten jullie er opnieuw een mooi huis van willen maken dan kunnen jullie me altijd inhuren als interieurstyliste. Van het huis weer een thuis maken!!!

Een stukje uit de oude doos, door ziekte is het helaas alweer even geleden dat ik voor het laatst een huis leeggehaald heb, gelukkig ben ik weer aan de beterende hand en hoop ik mijn werk binnenkort weer volledig te kunnen oppakken.

8 opmerkingen:

 1. Oja, lijkt me geweldig om te mogen doen, als je de foto's soms ook op funda ziet! Maar niet alleen dat, we hebben wel eens huizen bezocht in onze zoektocht...pff, dat het niet je smaak is alla, maar ruim het tenminste netjes op. Alleen kan niet iedereen kan door een interieur heen kijken en dan ben jij natuurlijk een zeer welkome aanvulling om die inzicht wel te laten geven.

  Ik hoop dat je het snel weer op kan pakken...sterkte!


  Fijn weekend, liefs Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit werk heeft inderdaad meerdere kanten: een plan opstellen om het huis anders in te richten maar ook zorgen dat dat gerealiseerd wordt. Sjouwen en slepen, de opstelling toch anders neerzetten omdat het dan nog mooier uitkomt...ja, dan vraag je wel wat van je lijf. Maar zo'n compliment maakt dan veel goed ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het inrichten lijkt me geweldig om te doen, maar ik kan me voorstellen dat je wel gesloopt bent als alles er weer uit moet. Rustig aan maar en straks er weer lekker voor gaan.
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me geweldig om te doen. Ik heb momenteel geen werk en denk er soms over om in de toekomst iets voor mezelf te gaan doen. Je hebt me op een idee gebracht.
  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Claudia,
  Ik vind het heel indrukwekkend hoe je een huis zo kunt her-inrichten dat het verkoopbaar wordt. Waarschijnlijk vooral een kwestie van heel veel spullen weghalen...? Maar dan toch... En het lijkt me enorm leuk werk om een pas gekocht huis te mogen helpen inrichten zodat allen die plek krijgt die het verdient...
  Beterschap meis, en dan er weer lekker mee verder...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zou toch heerlijk zijn als je je passie binnenkort weer uit zou kunnen oefenen!

  Fijne dag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een huis verkoopbaar maken is bij jou in goede handen. En ik geloof zeker dat je er ook voor de nieuwe bewoners iets prachtigs van kunt maken. Beterschap!!

  Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wens je een voorspoedig herstel zodat je weer vol passie kan stylen!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je de tijd neemt om een reactie bij me achter te laten.

Groet,
Claudia Leertouwer
van tot (t)huis